– Rensning av felaktiga länkar i Windows-registret i kombination med defragmentering av filer och register kan göra nytta för att få en snabbare dator.
– Ominstallation eller avinstallation av programvaror som krånglar.
– Rensning av skadlig kod så kallad malware. (Sabotageprogram som kommer av engelskans malicious software, och är ett samlingsbegrepp för datorprogram som installeras utan administratörens/ägarens samtycke eller vetskap. Det kan vara maskar, virus, trojaner, adware, spyware eller keyloggers.)
– Uppdatering och/eller nyinstallation av operativsystem och drivrutiner.
– Byte av komponenter som hårddisk, grafikkort, ljudkort, DVD-enhet m.m.
– Uppgradering av RAM-minne.

Nätverk och Internet

Felsökning och konfigurering av modem, router och dator för fungerande Internetuppkoppling. Kontroll att det finns drivrutiner för t.ex. trådlöst nätverk m.m.

Service av skrivare

Bläckstråleskrivare.
Ett vanligt fel är att bläck torkar in i skrivhuvudet om skrivaren inte använts på länge. Rengöring av intorkat bläck kan lyckas.
Laserskrivare
Rengöring från rester av pulver inuti skrivaren, byte av värmepaket m.m.
Övrigt
Problem med pappersmatningen kan bero på smuts och intorkade gummihjul. Rengöring och behandling med specialvätska kan lösa problemet.
Hämtning och installation av drivrutiner för att skrivaren ska fungera korrekt.

PC-erfarenhet

Under mitt yrkesverksamma har jag haft många anställningar. Den senaste på ett gymnasium där jag ansvarade för service och underhåll av nätverksanslutna PC-datorer och skrivare. Det gällde såväl hårdvara som mjukvara. Sedan 2011 har jag haft egen verksamhet och hjälpt framför allt vänner och bekanta.