Ökad bandbredd och faktorer som påverkar behovet av den anses i detta tips. Nätverksingenjörer kommer att upptäcka de bästa metoderna för att uppskatta nuvarande och framtida behov bandbredd.
Utmaningen att beräkna krävs bandbredd är lika gammal som vetenskapen om nätverks själv.

Från de tidigaste dagarna av telefoni var formgivare inför uppgiften att förutsäga användarbas tillväxt och efterfrågan och göra de svåra ekonomiska val att bygga sina nät lämpligt samtidigt som den är skattemässigt konservativa.
Jag minns den tiden då de flesta vanliga dödliga inte hade modem och kunde inte få internet även om de hade datorer. Kanske jag projicerar mina erfarenheter på alla andra, men när jag var liten var vår dator det verktyg vi använde för sig med undantag för de gånger vänner skulle komma över för att spela tv-spel. Min programmerare till moster var den enda person jag kände som hade ett modem. Det var den typen där du sätter telefonen direkt på en burk och en del galen analog kommunikation pågick.